Aluminium jacht spuiten

Quality Yachtpainting is een gespecialiseerd bedrijf in het spuiten van aluminium jachten

Behandelen/spuiten van aluminium

Om uw aluminium jacht een mooi uiterlijk te geven met de optimale bescherming werken wij met uitgebalanceerde technieken om de verfsystemen goed te laten hechten op aluminium.

Het behandelen/spuiten van aluminium vraagt om extra aandacht van de jachtschilder. Bij Quality Yachtpainting hebben we veel ervaring in het behandelen van alumium jachten. Wij bouwen de lagen zorgvuldig op, in de juiste laagdikte waardoor uw jacht weer jarenlang beschermd is tegen weersinvloeden. 

De slechte plekken worden zorgvuldig weggeslepen en behandeld met speciale epoxy primer voor aluminium. Het plamuren is uiteraard nodig voor een strak uiterlijk, maar nog belangrijker voor een goede afwatering. De lasnaden en oneffenheden werken wij – in overleg met de klant – rond af, waardoor vuil zich moeilijk kan hechten en schoonmaken gemakkelijk is.

Tegelijk is het belangrijk om de problemen per geval te bekijken betreft demontage en afmontage van alle vastgeschroefde onderdelen. Wij kunnen in overleg met u zoveel mogelijk RVS dat in contact komt met aluminium conserveren door middel van pasta, rubber en/of kunstof busjes.

Wij spuiten uw jacht in Alexseal of Awlgrip topcoat. Deze 2 componenten systemen staan als beste bekend in de branche om de slagvastheid, mooie kleur en hoge glans. De duurzame kwaliteit van deze 2 componenten systemen verhoogt ook de gebruiksvriendelijkheid. Er is een mooie kleurenkeuze voor iedereen. Deze lakken staan bekend om het schoon houden met water of een beetje groene zeep.

De verf wordt in 3 of 4 lagen gespoten om de juiste laag dikte te krijgen, indien nodig wordt er eerst een epoxy primer aangebracht, ook dit gaat weer in 3 lagen om de kwaliteit te garanderen. De biezen/striping plaatsen wij met behulp van een laser strak op uw jacht.

Deze verfsystemen zijn dan ook toonaangevend in onze branche. 
 
Het jacht zal weer als nieuw zijn. U zult trots zijn op het eindresultaat, en waar u voor jaren plezier aan beleeft.

hieronder ziet u foto’s van een prachtig aluminium Koopmans weer in perfecte staat

Een door ons gespoten Sjabloon.

U kunt bij ons aangeven wat uw wensen zijn, en wij proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen. De biezen/striping plaatsen wij met behulp van een laser strak op uw jacht.